random awesomeness!

För det första: Ny hårddisk i min älskade bubbe! Det märks att han mår bra, ser det typ på han. Han liksom log mot mig när jag bootade upp han med den nya :) Gick från 250gb till en 500gb. 250gb räckte inte riktigt till när musikbiblioteket växer hela tiden... och nu när man synkar ner musik från Spotify så tar det med plats. Alltid bra med utrymme. Installationen var typ lika lätt som att byta batteri i tv-fjärren, nästan. Öppna batteriluckan, skruva loss 5 små skruvar, koppla lös SATA-kontakten, i med den nya. T.o.m jag klarade av det.
OBS! Garantin försvinner om du byter hårddisk själv!

Du behöver: Liten stjärnmejsel för skruven ovanför hårddisken och en Torx 06 stjärnmejsel för de fyra andra på hårddisken.
Börja med att göra dig själv "ickestatisk" kläm på ett element typ. Ta sedan ur batteriet först. Skruva sen ur skruven som sitter ovanför hårddisken. Den skruven håller fast ett fäste som håller hårddisken på plats. Skruva sen ur 4 skruver på hårddisken som sitter på kortsidan. Dessa ska skruvas på den nya disken och sen passar i små hål i själva datorn. Den finns skruvhål för just dom. Pilla sen i hårddisken och skruva åt skruven lagom hårt, inge våld! Sätt sen batteriet på plats och stäng luckan, klart =D
För det andra: Shit vilken skillnad att jobba i city jämfört med Hageby! Kommer folk hela tiden. Ute i världens centrum kan det ju dröje 10min en kvart mellan kunderna. I stan är det typ alltid någon eller så kommer alla samtidigt och sen när det dött i 2min.

För det tredje: Har aldrig förstått vitsen med att twittra. skickade ett idag.. men vem fan kommer se det? Alla som jag någonsin haft någon kontakt med finns på Facebook. Verkar ju vara dyngpoppis i US men neee inget för macky!


Nu är jag tömd på tankar

Midsommar

Midsommarafton är över. Tälta skulle vi göra o grejjer! Sist jag tältade var i lumpen, alltså flera år sen, och det är ändå inte riktigt samma sak som att tälta med kompisar. Fast jag hade varken liggunderlag eller sovsäck så jag körde hårdingstyle, bara kudde liksom. Man kan väl sova på backen... jo tjena, det ångrar jag lite nu. Lite öm i sidan än ^^. Men hur som helst, först skulle vi till ett ställe som såg mysigt ut med brygga vid vattnet och en bra gräsplätt att tälta på... Men när vi kom dit så var det inte bara vi som hade tänkt vara där. Flera småbarnsfamiljer var där så det kändes inte riktigt passande. Så vi begav oss ut på upptäcksfärd. Och stället vi hittade var klockrent! Sandstrand, brygga, eldstad, toalett och omklädningsrum och stoor gräsmatta! Blev riktigt mysigt. Vi grillade tätt följt av årets första bad för Macky. Kallt vare! Tog ett tag innan jag kom i, men efter att ha varit i nån minut så blev det rätt skönt ändå. Efter det uppfriskande badet blev det lite ölspel. Blev en hård omgång =P Blev ganska lurig. Efter omgången blev det kubbspel, men vi hade inget kubbspel. Det fick bli ölburkar och det funkade precis lika bra.. typ. Sen var det dags för bad nr 2! Ja badade två ggr på en dag, tveksamt om jag gjort det nån gång i sverige förut ^^ Och midnattsdoppet var riktigt skönt, mkt skönare än det förra, trots att det tog längre tid att komma i. Sen blev det lite chill vid tälten och senare stod vi å försökte få liv i elden igen, till slut tog det sig men då var alla så jävla trötta så vi kröp in i tälten för att sova. Hade smskonversationer medan ja låg o försökte hitta en bra ställning där jag inte fick vare sig i sidan eller i röven... gick sådär.. Sen dog mobilen såklart så ja hann inte skriva klart :(

Sammanfattning: Mycket trevlig midsommar =)

yaaay

Igår var det lika stört bra väder som dagen innan och det var vi tvungna att ta vara på. Att gymma gick verkligen inte pga brutal träningsvärk, den är likadan idag också, rätt stört, kan knappt böja armarna.. men iaf, vi drog till parken och körde lite frisbeegolf, som gick sådär, hade ingen kraft i armarna och sen är ju min driver borta :( så jag var både klen i svingen och körde med mid-range, sådär halvkul. Fick hoppa över två hål för det var folk ivägen. Efter rundan så la vi oss o solade i någon timme, asnajs, börjar få lite färg nu.

Senare på kvällen var det äntligen dags för invigning av nya grillen! Och den fick betyget "så jävla värt". Fungerade mycket bra och så är den smidig att bära med sig. Kvällen avslutades med Onsdagsklubben på Hugo. Det var trevligt. Personalen bjöd på shots, dyngsnällt, sen om det var någe alkohol i den vet ja inte =P

Deadmau5

säger bara de, Deadmau5 !!!

vadå hurtigt!

Igår var det måndag, och då började jag träna igen... haft ett uppehåll på över tre veckor.. inte bra, jobbigt att komma tillbaka. Men det var riktigt skönt. Det känns idag =) Inte nog med ett lagomt tungt pass igår, idag så blev det först en joggingtur på ca 4km på förmiddagen, det är typ vad jag orkar med för tillfället ^^ kom hem igen vid 10.40 typ. Sen vid 11.20 blev det en cykelutflykt till Åby som ligger en mil utanför stan. Det blev sol och bad där borta, fast minus bad för mig. Jag fegade ur. Jag hade med mitt nyinköpta sportarmband till mobilen och appen Runmeter förde statistik på vår resa. Det var ganska jobbigt, med tanke på att vi sprungit på förmiddagen också. Kommer nog kännas i låren imorgon! Totalt blev cykelresan 2.5mil, så långt har jag aldrig cyklat på en dag :)


Snabbvisit hem hem

Bestämde mig i söndags att åka hem till lilla Karlskoga. Skulle vara ledig hela veckan och hade inget planerat så ja passade på att åka hem några dagar. Och såhär i efterhand var det ett riktigt bra beslut för fan vad najs det har varit =) Måste ha prickat in de bästa dagarna under hela sommarn att komma hem typ :P fyra dagar i rad med grymt bra väder, har varit i sommarstugan hela tiden och solat, ätit god mat och bara varit. Här kommer ett knippe bilder från dessa dagar.
Ikväll åker jag tillbaka till Norrköping, ska jobba i helgen. Det var skönt att vara hemma :)

nu är de slut

Igår gjorde jag min sista tenta för läsåret, vilket var en omtenta =P Så nu har jag officiellt sommarlov! Inget mer skola att göra. Nu kommer jag vara ledig dynglänge och sen jobba lite då och då. Känns fan bra! Efter tentan igår så blev det lite fest, typ fira att det är sommarlov. Blev nog rekord i hållplatser under en kväll. Hela tre olika ställen var vi på, men aldrig ute =P Gick mot Otten ganska sent och kön var såklart dyynglång! Vi kände att vi orkade fan inte stå i den kön.. så vi gick hem till mange en sväng. Sen var vi väl där i någon timme, sen gick vi till DK där kvällen avslutades med chill :)
Och idag har jag jobbat. Skulle ha börjat 13 och sluta 20 men ja fick sms 08.21 där bossen frågade om ja kunde börja 10 istället.. Var inte sugen alls först men sen tänkte jag att jo vafan ska ta alla tillfällen jag får att jobba. Sen hade han inte räknat med att vi blev tre stycken i butiken =P Så det blev bara att jag jobbade till 17. Men det kändes precis lagom. Det är najs ute i Ingelsta. Ska jobba imorrn och på söndag med, 4-timmarspass äger på helger, går relativt fort och det är bra betalt :)

soon

Blev en sväng ut till Ingelsta idag, var bra för jag behövde köpa glas =P De enda glas jag har är Coca Cola-glas och det passar inte för alla tillfällen. Så nu har jag vanliga glas och även några vinglas, najs =) Hittade även en portabel grill som vi ska testa. Riktigt smidigt, var bara att fälla ihop så blev den några centimeter tjock, fick med en liten väska också. Får hoppas att det går bra att grilla med den också ^^ ska testas snarast!
Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 19... WWDC för faaaan! Hela världen sitter nu och väntar på att få höra vad Mr Jobs har för nåt nytt åt oss. Ge mig releasedatum för iPad i sverige och iPhone OS 4 så är jag ganska nöjd. Sen alla andra rykten om nya Mac Pros, Mac Mini, Cinemaskärmar, webbaserad iTunes osv osv. Visst najs men det är inget som jag funderar på att köpa. Och just ja. En ny iPhone ska tydligen visas upp också =D

jadu..

Jobbade idag också. fjärde dagen i rad, blir bra med pengar sen =). Men fan vad dött det är där ute i Hageby vissa dagar... Kunde nästan räkna alla kunderna på fingrarna.. Får hoppas att något händer som drar folk, för såhär kan de nog inte fortsätta, är ju lite folk i alla affärer liksom...

Spelade frisbeegolf nu ikväll, och såklart så råkade jag kasta upp min driver på taket på ett dagis! Försökte hitta något väg att klättra upp på och vi skulle göra ett försök efter att vi spelat klart rundan. Men sen när vi kom dit så hade någon ungjävel varit där och tagit ner den! Så det blir att beställa en ny driver, blööö!

Om mindre än 24 timmar så är det dags för WWDC 2010! Apples "World Wide Developer Conference", där Mr Jobs kommer visa massa nytt från applevärlden. Det jag hoppas få svar på är när iPad kommer till Sverige. Vill även veta när iPhone OS4 kommer, hoppas att det kommer finnas för nedladdning efter morgondagen... Kanske en update till OSX 10.6.4 och kanske mer info om nästa OS, 10.7. Rykten om en ny Mac Mini cirkulerar också, vore också trevligt. Men mest av allt vill ja vet när iPad kommer... Kommer beställa så fort de går hihi.

snälla

Snälla låt det bli en bra sommar..

nyfiken!

ja ser att ja har en del besökare varje dag, vilket jag tycker är jättekul, men ja vet knappt vilka ni är =p om ni vågar o vill så säg gärna vem du är. vore väldigt kul o se vilka som läser det mestadels strunt jag skriver ;)

jävla bajs

För ett par veckor sen så hände nåt med min dator. trackpaden slutade fungera. Det gick inte att trycka in den. Det var som att den var nedtryckt hela tiden. Och då kunde jag inte använda mus heller, datorn blev typ oanvändbar. Märkte då att batteriluckan inte satt fast ordentligt... Försökte få fast den igen, men de gick fan inte. Då har själva batteriet svällt och ligger o trycker på plattan underifrån. Så nu har jag fått köra utan batteri i flera veckor, det blir inte särskilt bärbart då. Måste stänga av datorn varje gång jag ska flytta den från vägguttaget. Så kan man inte riktigt ha det. Så jag ringde Apple Kundsupport imorse och frågade hur jag skulle gå tillväga. För den förra datorn jag hade (PowerBook) så fanns det en batterikampanj som sa att alla batterier byttes ut kostnadsfritt. Jag hoppades att det skulle finnas någon liknande nu med... Ne inte direkt... Snubben frågade om jag hade apples förlängda garanti, och den har ja inte.. går flera tusen kronor och det hade jag inte råd med när ja köpte datorn, hade knappt råd med datorn över huvud taget =P. Så enda utvägen är att jag får köpa ett nytt batteri... ja frågade vad ett sånt skulle kosta.. 1395:-... "knappast grabben" sa jag för mig själv och tackade så mycket för hjälpen. Gick genast in och kollade på Apple Store och mycket riktigt, 1395 spänn! Aldrig att ja betalar det för de ^^ men ja måste fan ha ett batteri. Googlade runt lite och hittade samma batteri på en annan sida för 799:-. Fortfarande en svinig utgift men ett bra mkt bättre pris. Jag gjorde en beställning och varan har redan skickats till mig. Vore najs om det kommer redan imorgon.

Gjorde två duggor idag med. Har två släpandes från SoS-kursen. Det kan ha gått vägen om jag får full poäng på de uppgifterna jag gjorde. Håller tummarna. Sen har även Entreprenörskunskapskursen (bajsord) blivit slutförd. Asnajs! Aldrig mer säger jag hehe. Nu blir det att kika igenom ca 70 sidor av Ljudteknik. Tar en chansning och gör tentan som är imorgon. Och efter det så är Kompressionen nästa vecka.... Och efter den kan jag säga att jag kommer vara ledig från skolan i över ett år... Lite läskigt...

Fick även jobbtid på torsdag och fredag, najs! Ska jobba lördag och söndag med, så mkt har jag inte jobbat på en vecka än. Får ta alla tillfällen jag får att jobba. Need money!

RSS 2.0