Recension - Heavy Rain

Efter ca 10 timmar har jag nu tagit mig igenom äventyret... Och vilket äventyr det var! Inte en endaste del av spelet tyckte jag var tråkigt. Lite kort info om Heavy Rain:

Jag spelar Ethan Mars och är lyckligt gift och har två barn. Sonen John ska fylla 10 år och kalaset är förberett. På eftermiddagen går familjen på stan i en stor galleria. Frun går iväg med den andra sonen Shaun och jag går iväg med John. Jag tittar bort för en liten stund och då är John försvunnen. Man springer och letar i varenda affär efter honom men han är spårlöst försvunnen. Tills man går ut ur gallerian så ser man sin son på andra sidan vägen. Man ropar på honom och han kommer springandes tillbaka över vägen... utan att se sig om... en bil kommer och hinner inte stanna. Jag slänger mig ut framför bilen för att skydda John... men misslyckas... John dör och jag hamnar i koma i sex månader. Tiden går, jag är inte längre gift och sonen Shaun saknar sin livsglädje han hade förr.
Under spelets gång får man spela fyra olika karaktärer. Först Ethan Mars, pappa till sönerna. Madison som är en journalist som söker upp Ethan för att skriva en artikel om mördaren som härjar i stan. Mer om mördaren senare. Den tredje karaktären är FBI agenten Norman, anlitad för att gå till botten med fallet. Den sista karaktären är privatdetektiven Scott Shelby, från begäran av barnens föräldrar anlitad att ta reda på mördaren.
Det som händer i stan är att en mördare som kallas för "Origamimördaren" kidnappar barn i tioårsåldern och låser in dom i en brunn, så får de vara där till de drunknar av regnvattnet, därav namnet Heavy Rain. Ethans andra son Shaun är alltså kidnappad nu och man får gå igenom en massa jobbiga uppdrag för att få reda på vart sin son finns. Man har fått en låda med en massa Origamfigurer som innehåller olika uppdrag. Klara man uppdragen så får man mer o mer bokstäver till adressen där sonen finns inlåst. Ska inte avslöja något om sjävla spelet men har du en Playstation 3 så ska man verkligen spela det här. otroligt välgjort på alla punkten. Det är riktigt snyggt, omgivningarna håller hög klass, men där Heavy Rain glänser är enligt mig i animationerna (över 170 dagars Motion Capture filmning säger en del). Dom är ruskigt välgjorda. Sen är ansiktena oerhört detaljerade, se bilderna nedanför. Musiken är av högsta klass, passar in fantastiskt o de olika situationerna man befinner sig i. Kontrollen är väl det som skiljer sig mest från andra spel. Man kan inte hoppa, springa, krypa eller liknande av egen vilja utan sånt görs när man väl hamnar i dessa (tryck på rätt knapp i rätt tillfälle så klarar man sig) - tillfällen. Dessa delar av spelet är såklart roligast och det är där allt händer, så högt betyg på den delen. Sen är det lite frustrerande att bara gå. Man går rakt fram genom att hålla in R2 vilket är ovant till en början men som man kommer in i efter ett tag. Det som kan vara lite jobbigt är när man försöker gå fram till saker och man måste ställa sig på rätt ställe för att man ska kunna interagera med dom. Ibland kan det vara svårt att ställa sig precis rätt, blir lätt att man gör 180 gradersvändningar istället för att ställa sig rätt. Säkert jag som var ovan men det kändes lite frustrerande emellanåt.
Ljud: 9/10
Grafik: 8/10
Kontroll: 7/10
Hållbarhet: 8/10
Slutsats: En riktigt fängslande story som skulle kunna passa sig i en riktigt bra thriller. Man känner för karaktärerna och man blir verkligen berörd. Varierande tempo och man får sota för sina handlingar (jag lyckades ha skulden för två personers död under mitt spel). Quantic Dream har gjort ett av PS3s bästa spel enligt mig och är unika på sin sak.
Totalt: 8.5/10

"Tackfest"

Idag var det tackfest för Naffi, fast fest blev det ju inte riktigt men en tuff och hård match i Laserdome stod på schemat och sen en mysig middag på Trappan :)
Fin seger till blåa laget, bra jobbat alla och tappert kämpat gula laget ;)

Heavy Rain

Idag fick jag Heavy Rain som jag väntat på i flera månader på att det skulle komma ut. Fick det en dag innan den officiella releasedagen, vilket är naaajs!!! Tack Elgiganten =) Jag var lite rädd att det skulle vara lite segt emellanåt då ja minns hur föregångaren Fahrenheit (Indigo Prophecy) var... Jag har spelat ett par timmar idag och hittills så har jag inte velat lägga ifrån mig kontrollen en endaste sekund. Fa-an vad man dras in i handlingen. Det är som att vara med i en riktig thriller. Kommer nog skriva en liten recension sen när jag spelat klart.

The OC Season 1 restart!

Började kolla på The OC idag med mina goa grannar. Fan va najs de va =D har blivit insnöad på Marissa igen <3<3<3. Sjukt snygg =P Och Anna med. Seth är grymt skön, likaså pappa Sandy. Ritkigt skönt gäng med i serien. Dom första två säsongerna är bland de bästa jag sett av en serie faktiskt. Har sett ett par avsnitt idag och de fortsätter vi med =D
Spoiler från sista avsnittet av säsong 1, bland de ledsammaste jag sett....

Love is in the air!

Ikväll är det Kärleksfesten! Väldans mysigt! Kommer ihåg förra året ^^ Fick skriva kärleksbrev till festeriet =) Gratis kondomer osv, det var riktigt kul. Sen minns ja inte så mycket mer =D
Tagga!

fel låt gick vidare...

Tittade på melodifestivalen igår och det fanns två låtar ja tyckte var bra. Den ena var Salem al Fakir och Linda Pritchard. Till final gick Salem och Ola, men Olas låt tyckte jag inte var nåt speciellt.. sen att han hade med Natalie även i denna låt kändes lite fantasilöst.. men ajja. Men blev grymt besviken (på börje) att inte Lindas låt gick vidare, inte ens till andra chansen... det sög för den var faktiskt bra, fart o fläkt o skulle kunna en liten chans internationellt också tror ja. Sen var hon jävligt snygg med =P
Salems låt som var riktigt bra med. Fick inget klipp på den för SVT tillät tydligen inte finallåtarna på youtube =P

LOST

Äntligen har det börjat igen. Sista säsongen av LOST. Blev traditionsenligt tittande med bubbarna. Men man fick inte så många svar, det blev typ ännu mer frågetecken. Men det kommer nog =)


Veckans WTF!

Jag, johan, gurra och mange var på väg till Hemköp för att kika på veckans erbjudanden när det plötsligt kommer fram en snubbe (fransman, italienare va fan vet jag) och ska ta kort rakt framför näsan på mig. Ja tänkte ju att han ska ta på något bakom mig så ja går åt sidan... men det gör han med! Och ja väjer ytterligare en gång men han ska tydligen ta kort på mig. Och ja håller handen för och säger NO, men han ger sig inte, han lyckas då ta ett kort på mig o ja hettar till lite och är nära på att slå kameran ur handen på honom men missar som tur var. Sen ska han ta kort på oss alla men alla undviker o vi lyckas ta oss förbi, fast johan står o snackar lite med han o till slut så går han iväg... Jag blir grymt irriterad när folk beter sig sådär respektlöst o bara tror man kan gör hur som helst, då tänder Macky till. Fast han hade ju inte alla hästar på vinden konstaterade vi sen. Men det blev ett roligt samtalsämne hela vägen hem sen =)

RSS 2.0