iPad

Igår visade Apple upp sin nya pryl: iPad! En typ av tablet-device som är tänkt att fungera som något mellan mobil och laptop. Det du kan göra på den är surfa, se på foton, spela musik, maila, spela spel.. typ. Sen kan man köpa till iWork (Office-paketet till Mac) som gör att man kan skapa dokument och presentationer direkt på den.

Tyvärr så ser jag inte riktigt hur stor användning jag skulle ha av den här då jag redan har en iPhone som använder sig av samma teknik, enda skillnaden är att det är en större skärm... i princip... Men mitt vill-ha-begär stiger sakta men säkert och det slutar nog i slutändan med att jag har en sån här också =P


Apple kan design!



Smal som få!



Kommer om två månader

Travel to outer space?

Läste nyss om att ett museum i USA hade lagt upp en video på youtube som visar en rymdresa ända ut till det som människan hittills har dokumenterat. Vilket är ganska långt ut. Det coola är att det från början var ett projekt som studenter från Norrköping hade som ex-jobb, men sen dess har utvecklats en del. Men själva resan är grymt cool, man får lite perspektiv på hur liten man egentligen är... Minns första gången vi fick se en liknande live-demonstration då den inte var lika finputsad som nu, det var när vi började ettan här på Campus. Fick gå upp i NVIS och kika. Snacka om att inspirationen steg då. Har studenter verkligen gjort det här, här i Norrköping?Jepp.. ganska coolt faktiskt.

Snabba Cash

Har nyss sett Snabba Cash. Grymt bra film. En av de bästa svenska filmerna på bra länge enligt mig... fast iofs så har ja inte sett överdrivet många men ändå. Har inte läst boken men gillade den skarpt ändå. Stor eloge till Joel Kinnaman, han är grym! Han var bra i Falkfilmerna också men är ännu bättre i Snabba Cash. Skön twist i handlingen också. Bra sugen på filmatiseringen av nästa bok. Lätt 8/10 i betyg.

Fredag!

Första skolveckan för terminen är nu avklarad. Och den gick lika fort som dom gjorde innan jul. Rätt stört. Men vi har ju inga 8-17 dagar längre så de kan väl bero på de. Bara 10-12 är ju inte så jättejobbigt direkt ^^ Men igår 13-17 var rätt tufft, var ganska trött efteråt.

Men nu är det helg! Lugn fredag, har tvättid 19-22, är dags nu. Sen blire nog lite Let's Dance. Inte sett nåt av den här säsongen men de blir nog skoj =)

Imorrn blir de utgång med Hugo som slutdestination, ska se om man kan fixa en fribiljett imörrn. Ska även hämta ut min bok som jag beställt. Ja det är min helg det!

Trevlig helg!

Sektionspub

Idag var det årets första sektionspub! Och med det innebär det sällskapsspelsspelande (stört ord?) och en Trappans egna hamburgertallrik, kanongod! Riktigt kul att det kom en del folk, som folk från både MT, KTS och ED, vilket var kul att se. Spelade lite Wii Sports Resort också, sköjj! Shoppade även loss lite i MT-shopen. En MTD-kaffemugg, legomagneter samt två nya kardborrekvadrater till min overall, någon har snott min grrr!! o sen fick ja en pin gratis också ^^

CSN kom med ett mycket trevligt bidrag inatt också (eller ja det mesta är ju lån men ja försöker att inte tänka så). Hela 12060:- trillade in på kontot! Så hyran ch mobilräkningen betaldes direkt men det är ändå asmycket kvar =D Men det ska sparas... det mesta... en del... aja lite iaf ;)

iTab???

Den 27e januari kommer Apple att hålla i ett Special Event. Just dessa special event brukar innehålla något nytt och inte bara uppdateringar på existerande produkter. Ryktena som gått och som nästan blivit en typ av sanning är ju att det ska visas upp en revolutionerande tablet device, en Tablet-Mac helt enkelt. En touchskärm med ca 10 tums skärm. Men det är som sagt bara rykten än.
Vad jag tror kommer att visas upp är:
  • En tablet-mac med touchskärm, något revolutionerande med den såklart.
  • iPhone OS 4 som kanske också är operativsystemet som tablet-macen kommer använda.
  • iLife 2010. Året är 2010 och det är såklart dags för en ny version.
  • Småuppdateringar av MacBook Pro... Vågar inte hoppas på för mycket men kanske Core i5 eller nåt.

Saw VI

Igår tittade jag på den senaste (sista?) delen av Saw. Hela sex stycken har gjorts, brukar komma en vid samma tidpunkt som Halloween inträffar så jag var väl kanske lite seg med den här...
Jag är en av dom faktiskt uppskattar Saw-filmerna, tycker dom är riktigt bra! Visst är de ganska brutala till och från men jag gillar att manusförfattarna har knutit ihop storyn så pass bra igenom alla filmerna. Det finns liksom sekvenser från ettan och tvåan som återspeglas i dom senare delarna. Just i sexan så var det en hel del från Saw IV och V och en direkt fortsättning där femman slutade. Fantasin på fällorna har heller inte svalnat för det är minst lika brutalt som vanligt. Måste nog säga att den här var en av de bättre i serien och det beror till stor del på handlingen. Man fick en del svar på hur allt har gått till, och det var kul att se. Kända ansikten återkom ibland och man fick även se Jigsaw's fru Jill Kramer en hel del och det var riktigt najs att få se vad egentligen Jigsaw hade för budskap till sin fru.  Utöver Saw I och II som kanske är de bästa i serien så kommer nog den senaste delen tätt efter och då pga dess sammanknutna story till de andra delarna. Helt klart sevärd om man gillar Sawfilmerna för den är en av de bättre.

nu är de dags...

för vårtermin igen. Nya kurser ska påbörjas och däribland ett par valbara för nu får vi välja vad vi ska läsa =) Första periodens kurser är:
TEIO05 Grundläggande entreprenörskap och idékvalificering //Kul med något annat än bara matte o programmering
TNM085 Modelleringsprojekt // Säkert dyngsvårt
TSBK35 Kompression av ljud och bild // Säkert ännu svårare

Men det ska väl bli skönt att sätta igång igen. Har inte fixat några kursböcker än dock, lite tabbe kanske... Och inga block att skriva i heller. Måste införskaffas!

De här med valbara kurser är ju rätt najs. Man kan få en alldeles unik kompetens när man är klar sen. Men det är svårt tycker jag. Man har ingen aning om hur kurserna egentligen är, om man lär sig nåt, om innehållet är vad man tror, om den är användbar osv osv. Visst kan man fråga äldre studenter om åsikter på kurserna men det är ju deras egna uppfattning.. Min kan ju vara helt annorlunda. Men det är nog det bästa sättet att få ett litet hum iaf. Jobbigt är också om två kurser som man tycker låter intressanta som man vill läsa, men går samtidigt och krockar enligt schemat. Då måste man välja en av dom (visst man kan väl läsa båda två men rekomenderas inte) och tänk om man väljer fel då? Sånt där känns lite segt...

Helgens bravader bestod utav utgång fredag och lördag, tvådagars ftw! Men måste säga att man var inte så jävla pepp på lördagskvällen, till en början ^^ Sen var man igång igen. Blev utgång tll Otten båda kvällarna, det var skoj. Blev även Max efteråt båda kvällarna, alltid gott med burgare kl 03 på natten. Synd bara att det blir en sån jävla omväg hem sen! Eller ja fem minuters extra promenad klarar man väl av... Men det känns jobbigt för stunden.

Kom också på att jag hade en halv kebabpizza i kylen från bakismaten från igår =) Också mycket uppskattat!

För några dagar sen åkte mamma o pappa till Thailand, ska vara där i tre veckor. Vill också!!! Är sååå grymt sugen på att åka iväg till något varmt ställe! Vill inte ha mer kyla och snö nu, mörkret gör mig deprimerad också.

Ska vi dra någonstans? Hänger du med??


mackys top 20

Satt o lyssnade på lite musik nu o blev sugen att lyssna på min top 20 lista jag plockat ihop, såg nu att den bestod av bara 15 låtar, fem som bara försvunnit eller tagits bort från Spotify.

Ja kommer ihåg när vi satte oss o försökte sålla ut 20 låtar som vi tyckte var allra bäst. Det var ingen lätt uppgift. Det tog flera dagar att sammanställa listan. Och jag som för de mesta lyssnar på dance/trance på dagarna fick verkligen gå bak i tiden för att välja mina riktiga favoriter. För visst är det nice att lyssna på sköna trancelåtar, ja får liksom energi av det. Men sen nån gång ibland så blir det att ja snubblar in på en gammal goding och då fastnar jag där ett tag. Och då märker ja att det är sån musik som jag tycker är absolut bäst, inte en massa trance o sånt. Det är najs vid vissa tillfällen. Men det finns få låtar som är sådär odödliga, vilket det finns mer av i dom andra musikstilarna. Det är såna som har hamnat i min top 20 lista. Fast det är bara 15 av dom just nu men ja ska fixa in fem till. Det vore kul om du också gjorde en Top 20 lista på spotify och delade med dig =D vore väldans trevligt. (Mange, Johan, Gurra och Danne behöver inte göra en ny ^^)


mackys top 20

två kvar...

Imorrn är det dags för tenta nr två detta omtenta-p och det är den som jag har lagt ner mest tid på, eller rättare sagt all tid på än så länge. Hoppas att det ska gå bra, segt när man inte har några bonus poäng, det gör stoor skillnad om man har 6 bonuspoäng att lägga på tentan, brukar avgöra om det blir 3a eller U för mig ^^ När den är avklarad så är det Statistik på fredan, sen, sen!! är de slut!
Mysig middag igår också, de va trevligt =) Såg även A Beautiful Mind. Grymt bra film! Inte sett den förut... Men man blev nästan lite skraj att man kanske blir helt schizo av att hålla på med för mycket matte o problem o skit =P iofs så hade han lite mer att stå i än vad man själv gör så ja tror de är lugnt.
Slipade lite på bloggutseendet med som en break från "allt" pluggande, nya färger på länkarna och en header =D får tacka en nära vän för designen av nya headern, tack tack =D

omtenta-p

tentapluggar hela dagarna nu, det är lite segt. Siktar på Analys 3 först o främst, sen gör ja väl databastentan också, pluggar i mån om tid till den.. När dom sen är gjorde är det några dagar till Statistiken.. lika bra att försöka på den igen då ja inte har nånting annat då. Ja o sen börjar ju vårterminen! Men det är allt annat än vår ute... helt sjuuukt vad kallt det har varit senaste dagarna... o då har man ju långt ifrån kallast i landet. Var ju -40 där uppe nånstans inatt. Fy faen då går man inte ut om man verkligen måste.

Gick o hämtade min senaste beställning på Gott om Mål förut. Left 4 Dead 2! Blir najs att lira med polarna sen när omtenta-p är över.




Folk börjar komma tillbaka från sina jullov nu, hör folk i korridoren o så. Men ja tänkte att ja skulle testa linan nu innan alla kommer tillbaka och jag blev helt klart överraskad. Vi sitter på en 100Mbit lina här på Dalkarlen, alltså teoretiskt sätt kan man komma upp i 100Mbit, men man gör det aldrig praktiskt, men ja va fan bra nära ^^






Tillbaka till flervariabelsanalysen nu!
puss

100104

Jag har verkligen vänt på dygnet under de senaste dagarna.. lägger mig efter 03 på nätterna o går upp vid 11... inte bra! Som inatt t.ex, tror ja somnade vid 05 eller nåt.. Envist så skulle ja se på Shawshank Redemption (Nyckeln till frihet), började kolla vid 02 kanske eller nåt, var ju bombsäker på att ja skulle somna... som jag 99.9% av gångerna gör när ja lägger mig och ser på film. Tror att jag kanske har sett klart på 3 filmer sammanlagt när jag lagt mig. Och en av dom gångerna var nu! Helt sjukt! 2h 20min lång var den o jag var klarvaken. Blev nästan lite irriterad när jag var pigg och filmen var slut ^^ Övervägde att dygna då men ja slocknade till slut. Fick mina 5 timmars sömn för ja hade ställt klockan på 10. Men nu är de slut på sena nätter och långa sovmorgnar. Snart dags för omtenta-p, har några tentor som ska göras, dags att börja nu med det.
Kommer vara grymt ovant att börja skriva datumet med 10.. har ju varit 0X bra länge nu.
BLÖ att ITNs server är nere hela veckan, kommer inte åt Olofs lösningsförslag till tentan!!!

RSS 2.0